Porce:
2
Suroviny:
Burrito s kokosem:
- 2 celozrné tortily
 - 3 vejce
 - 1/2 konzervy fazolích v rajčatové omáčce
 - 2 plátky uzeného lososa ( cca 50 g )
 - ghí
 - sůl, pepř
 
Dip:
- zakysanka ( doporučuji smíchat s bylinkami nebo bylinkovým kořením )
 
Postup:
- Vejce vyklepněte do misky a promíchejte s trochou solí a pepře. Vlijte je na rozehřanou pánev s lžičkou ghí. Pouze lehce promíchejte (aby vejce zůstala krémovější, protože je budete zapékat v toustovači). Hotové odstavte z plotny.
 - Vidličkou rozmačkejte avokádo. Přidejte pár kapek citrónu. Dle chuti sůl a pepř. Následně promíchejte. (lze připravit den předem). Avokádo musí být dostatečně zralé, aby šlo rozmačkat!
 - Plátky proscuitta si osmahněte na rozpálené suché pánvi na nízkém plameni. Po 20-30 sekundách je otočte.Hotový proscuittový chips bude lehce křupavý.
 - Na talíř si připravte tortilu a následně pokládejte připravené ingredience dle varianty burrita, kterou děláte. Začněte vajíčky. Poté zeleninou (fazole nebo avokádo). Nakonec přidejte plátek lososa nebo proscuittový chips.
 - Tortily zabalte tak, že nejprve ohněte boky ke středu a poté zaviňte. 
( viz. obrázek níže ) - Nakonec tortilu zapečte v toustovači. Popřípadě ji můžete krátce opéct na suché pánvi.
 - Podávejte rozkrojené na půl se zakysankou. Můžete dle chutě doplnit o nakrájenou zeleninu.
 
Dobrou chuť!









